Zombi Bilgisayarlara Dikkat…!

Justice4ewer

Adanmış Üye
9 Ara 2010
6,346
0
Ankara
Zombi bilgisayar; Bilgisayarınızın bilgisayar korsanları veya kötü niyetli kişiler tarafından girdiğiniz internet siteleri, size gelen spam mailler aracılığıyla bilgisayarınıza zararlı yazılım yükleyerek bilgsayarınızı sizden habersiz kontrol etmeleridier. Bilgisayarınızın hackerlerin eline geçmesini sağlayan yazılımlar bilmediğiniz güvensiz girdğinizi sitelerden, güvensiz sitelerden indirilen programlardan, bilmeyerek tıkladığınız linlerden sisteminize bulaşabilir . Bu yazılım sayesinde sizden habersiz bir şekilde hacker saldırılarına sizleride alet ederek sizin aracılığınızla başka sistemlere zarar verebilir ve sizleride suçllu duruma düşürebilirsiniz.
Gününüzde internetin hayli yayılması ve bilinçsiz kullanımı nedeniyle türkiyede ortalama 2 milyon zombi bilgisayar olduğu düşünülmekterdir.
Bu tür sorunları yaşamayarak temiz ve güvenli bilgisayar kullanmak için,
Tam olarak bilmediğimiz güvensiz sitelere girmeyerek, İnternetten gelişigüzel dağıtılan dosya program gibi şeyleri indirmeyerek, kimden geldiğini bilmedipimiz mail ve e-postaları açmayarak ve sürekli güvenlik duvarımızı ve sürekli güncel ve kaliteli bir anti-virüs programı kullanarak daha güvenli bir bilgisayar kullanabiliriz. Şuda unutulmamalıdır ki Fişi takılı her sistem risk altındadır. Risk düzeyini artırıp azaltmak kullanıcıların elinde.


Alıntı.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.