Bu yazıyı Türk milletinin şanlı tarihine, mitolojisine ve mistik olaylarına armağan ediyorum. Türk milleti başka milletlerin hikayelerine, masallarına ve mitolojilerine inanacağına kendi milletinin gerçeklerini okusun.
Başlıyoruz Zulkarneyn. Uzun ve detaylı bir konu olduğunu biliyorum bu yüzden çok dikkatlice yazmaya çalışacağım.
Zulkarneyn kelimesi Kuranı Kerim kehf suresinde adı geçer ve orada bazı olaylar anlatılır. Burada anlatılan Zulkarneyn diye bahsedilen hakkında pek bilgi bulunmamaktadır. Bu yüzden geçmişte herkes bir şeyler uydurmuş kimi imparatorlara uygun görülmüş, kimilerine de bir gizem bırakmıştır. Zulkarneyn denilince akla görünmeyen boyutlarda canavarlar, orklar böyle yaratıklar gelmektedir. Gelelim Kuranı Kerimdeki olaylara bakalım.
Kehf 83: Rasûlüm! Sana Zülkarneyn’den soruyorlar. De ki: “Onun hakkında size öğüt ve hatırlatma olacak bazı bilgiler okuyacağım:”
Kehf 84: Gerçekten biz onu yeryüzünde iktidar ve hâkimiyet sahibi kıldık. Ve onu hedeflerine ulaşmak için lâzım gelen akıl, ilim, kuvvet ve idarecilik gibi vasıflarla ve imkânlarla donattık.
Kehf 85: O da ilk olarak batıya doğru bir yol tuttu.
Kehf 86: Nihâyet güneşin battığı yere, batı sahillerine varınca onu kızgın, kara, balçıklı bir gözede batıyor buldu. Orada azgın bir topluluğa rastladı. Ona: “Ey Zülkarneyn! İstersen bunları cezalandırırsın veya onlara güzel davranıp affedersin, bu hususta muhayyersin” dedik.
Kehf 87: Zülkarneyn şöyle dedi: “Kim zulmederse onu cezalandıracağız; sonra o Rabbine döndürülecek, Rabbi de ona benzeri görülmedik bir şekilde azap edecektir.”
Kehf 89: Sonra doğuya doğru bir yol tuttu.
Kehf 90: Nihâyet güneşin üstüne ilk doğduğu yere varınca, onu öyle bir kavim üzerine doğuyor buldu ki, biz onlar için güneş ışınlarına karşı korunacakları hiçbir siper yapmamıştık.
Kehf 91: İşte Zülkarneyn’in durumu bundan ibarettir. Şüphe yok ki biz onun bütün yaptıklarından ve sahib olduğu ilim ve salâhiyetten haberdardık.
Kehf 92: Sonra bir yol daha tuttu.
Kehf 93: Nihâyet karşılıklı iki büyük set gibi yükselen dağların arasına ulaşınca, onların önünde neredeyse hiçbir söz anlamayacak kadar konuşma bilmeyen bir topluluğa rastladı.
Kehf 94: Onlar: “Ey Zülkarneyn! Ye’cûc ve Me’cûc dediğimiz hak hukuk tanımaz kabileler, iki dağın arasındaki şu geçitten bize sürekli saldırarak bu ülkede bozgunculuk yapıp duruyorlar. Sana bir miktar vergi versek de, bizimle onların arasında aşamayacakları bir set yapsan olmaz mı?”
Kehf 95: Zülkarneyn şöyle cevap verdi: “Rabbimin bana bahşettiği nimet ve imkânlar, sizin vereceğiniz vergiye ihtiyaç bırakmayacak kadar çok, yeterli ve benim için daha hayırlıdır. Haydi siz bana bedenî kuvvetiniz ve iş gücünüzle yardım edin de sizinle onlar arasında aşılmaz sağlam bir set yapayım.”
Kehf 96: “Bana demir kütleleri getirin!” Zülkarneyn iki dağın arasını demir kütleleriyle doldurtup dağlarla aynı seviyeye getirince: “Şimdi ateş yakın ve körükleyin!” dedi. Demir yığınlarını kor ateş hâline getirince de: “Bana erimiş bakır getirin de üzerine dökeyim” dedi.
Kehf 97: Artık Ye’cûc ve Me’cûc ne seddi aşabildiler, ne de onda bir delik açabildiler.
Kehf 98: Zülkarneyn: “Bu set, Rabbimin kullarına bir rahmetidir. Fakat Rabbimin belirlediği vakit gelince onu yerle bir edecektir. Çünkü Rabbimin va‘di haktır ve mutlaka gerçekleşecektir” dedi.
Evet Kuranı kerimde anlatılan Zulkarneyn büyük bir komutandır ve onun yaptıklarından bahseder. Öncelikle Zulkarneyn ne demektir, nedir, Kuranı kerimde anlatılanlar kimdir onu açıklayalım.
Kuranı kerimdeki anlatılan Zulkarneyn, Asya Hunlarında yaşayan Metehandır. Hatta Türklerin peygamberi Zulkarneyn Peygamber Metehandır. Kurduğu ordu ise Türk Silahlı Kuvvetlerini de Zulkarneynler korur. Her askerin yanında bulunurlar. Anıtkabirde 1 tane, Mit' de 1 tane bulunur. Bunlar oraları takip eder. Asıl ana hat Genelkurmaydadır. Bu detaylı bir konudur araştırmanızı tavsiye ederim.

Zulkarneyn kelimesi anlam olarak bilinmemekle birlikte adına bir sürü hikayeler anlatılmaktadır. Güneş ve ayın emrine verildiği söylenir, büyük iskender olduğu da söylenir. Geçmişte bazı kimseler söylemiş günümüzde de bu kimseleri kaynak olarak gösterip ellerinde hiçbir delil olmadan söylemlerini devam ettirmektedirler. Zulkarneyn görünmeyen boyutlardaki ordulara ve günümüzde yaşayan insan ırklarına denir. Evet günümüzde yaşayan Zulkarneyn insanları bulunur ve Türklerle yaşarlar, hatta ileriye doğru değineceğim geçmişteki Türk hükümdarlarına bakacağız. Zulkarneyn bir ırktır, ırk ismidir. Aynı Türk gibi. Zulkarneyn kelimesi çift olabilen, çifter anlamına gelir. Zulkarneynler olarak 3 çeşit bulunur. Birincisi Kuranı kerimde anlatılanlar, ikincisi alnında hilal kayı güneş
Zulkarneyn diye bilinenler...
Normaller
Alnında
Zulkarneynler arasında en güçlü ve en özellikli olanlar 1.derece Zulkarneyn denilenlerdir. Kuzey-Güney diye coğrafyada yaşarlar ve ileri düzey teknolojilere sahiplerdir. En bilindik silahları TNT leridir. Dünyanın yarısını yokedebilir öyle güçlüdür. Dünya dışında yaşarlar. Boyutları 20 metre ila 150 metre arasındadır. Diğer Zulkarneynler ise yazdık bari hepsini yazalım.
1-Yıldızcılar-Yıldızlarda savaşırlar
2-Kara Zulkarneynler
3-Yeşiller-Teknolojiden sorumlu
4-Z1, Z2, Z3 olanlar
5-Türk Silahlı Kuvvetleri
Bunların hepsi ayrı bir ordudur ama en güzelleri 1.derece ve kara zulkarneynlerdir. Kara zulkarneynlerin yokettikleri tekrar geri getirilmez. Tekrar yapamazsınız öyle özelliği bulunur. Yeşiller ise teknolojiden sorumludur.
Ek olarak
Şimdi gelelim tarihteki Türk Devletlerine
1-Büyük Hun İmparatorluğu-Zulkarneyn
2-Batı Hun İmparatorluğu-Zulkarneyn
3-Avrupa Hun İmparatorluğu-Göktürk, Zulkarneyn karma
4-Ak Hun İmparatorluğu-Zulkarneyn
5-Göktürk İmparatorluğu-Göktürk
6-Avar İmparatorluğu-Göktürk
7-Hazar İmparatorluğu-Göktürk
8-Uygur Devleti-Göktürk
9-Karahanlılar-Zulkarneyn
10-Gazneliler-Zulkarneyn, Türk
11-Büyük Selçuklu İmparatorluğu-Türk
12-Harzemşahlar-Zulkarneyn
13-Altınordu Devleti-Zulkarneyn, Göktürk karma
14-Büyük Timur İmparatorluğu-Zulkarneyn
15-Babür İmparatorluğu-Zulkarneyn
16-Osmanlı İmparatorluğu-Zulkarneyn, kayı karma
17. TÜRKİYE CUMHURİYETİ-Zulkarneyn, Göktürk

Türk hükümdarları
-Metehan Zulkarneyn Peygamber
-Atilla Göktürk
-Bumin Kağan Göktürk
-Hazar Kağan Zulkarneyn
-Kutluk Bilge Kül Kağan Zulkarneyn
-Bilge Kül Kadir Han Zulkarneyn
-Selçuk Bey Türk
-Muhammed Harzemşah Zulkarneyn
-Timur Zulkarneyn
-Babür Şah Zulkarneyn
-Osman Bey Kayı
-Mustafa Kemal Atatürk Zalkarneyn

Bildiklerimi aktarmaya çalıştım. Sevgilerle.