Abim selamlar, Xiomi telefonumda yaşadığım bir sorunu iletmek istiyorum. Öncelikle bu sorunu Xiomi ekibinin kendisine iletiğimde (Xiomi Forumu)ndan bana bir cevap vermediler. Sorunun kaynağını bulmak istiyorum. Sende bu konularda tecrübeli olduğunu için bilir kişi olarak sana yazmaya karar verdim.
Sitelere herhangi bir dosya yüklemek istediğimizde tarayıcı standartları gereği dosyayı yüklemek için (Dosya Yöneticisi, Galeri) vb. uygulamalar sayesinde seçilen dosya karşı tarafa yönlendirilir. Bendeki sorunda işte burada başlıyor. Sitelere herhangi bir dosya yüklemek için sitede "Yükle" butonuna basıyorum. Bastıktan sonra uygulama önerilerinden "Dosyalar" adında bir dosya uygulamayı açıyorum. Bu uygualamada resmi seçtikten sonra tamamlamak için "Devam" seçeneğine bastığımda uygulama bir anda kendini kapatıyor ve benim dosya aktarma işlemim başarısız oluyor.
Normalde uygualamar yapılırken bazı özelleştirilmeler ile birlikte uygulamaya ait dosya GUİ'leri oluşturulup uygulamaya özel dosya seçim paneli oluşturuluyor. Bu sayede 3. bir dosya uygulamasına gerek kalmadan uygulama içerisinden dosyamızı seçerek aktarabiliyoruz fakat Chorome, Google kendi dosya yöneticisiyle alakalı bir GUİ veya bir sistem tasarlamadıkları için varsayılan olarak telefondaki "Dosya" uygulamasından yararlanıyorlar. Mesela Discord, WhatsApp, Telegram gibi uygulamalarda dosya seçimini uygulama içinden kendi sistemleri ile yapıyoruz. Bu sayede 3. parti bir uygulamaya gerek kalmıyor.
İlk başta dediğim gibi Uygulamalar ile dosya yöneticisi arasında ciddi bir bağlantı kopukluğu var. Aynı cihaz kardeşimde sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Sence bu sorun neyden kaynaklanıyor olabilir? Bunu nasıl çözebilirim? Konuyu anlamadıysan daha detaylı bir şekilde resimleriyle anlatabilirim.
İyi akşamlar!
Harika bir soru ve ustalık konuşturalım dimi

Detaylıca yazayım.
- Sorun veya problem neden
- Ne amaçlandı hedeflendi
- Hangi cihazları kapsiyor ve uygulamaları
- Aşılabilir mi
*Sorun veya problem neden ?
Sorun uzak bağlantılı dosya yükleme istenildiğinde karşılaşılan dosya transfer veya upload erişim kısıtlaması. Bir dosya upload etmek istediğinizde size alakasız dosya yöneticisi açma sebebi (?) 2019 yilinda Android mühendislerin
Permissions on Android
android privacy policy
Yani ( Cihaz izin politikası ve gizlilik politikası ) değiştirme kararı
Hatırlarsanız Facebook Twitter Instagram ve daha bir çok uygulama sahibi şirketler Amerika'da ve global anlamda ciddi gizlilik ihlaline sebep oldukları gerekçesiyle maddi ölçekli yatırımlar uygulanladi ayrıca borsaları ciddi düşüş yaşadı.
Fakat ne hikmetse kimse ihaleyi

Google Android üzerine yıkmadı veya yıkamadı.
*Ne amaçlandı hedeflendi
Google baktı ihale üzerine kalabilir ayrıca ciddi şirketlerin borsa kaybına şahit oldu öte yandan iphone de ciddi yarış içinde hata yapanın ciddi kayıplar yaşıyacagi bir konumda olduklarını düşünerek. 2019 yani tüm şirketlerin borsa kaybi yaşadığı zaman diliminde Android Google şirketi dedi ki her
koyun kendi bacağından asılır felfesi ile "Permissions on Android ve android privacy policy" değiştirdi bunu yaparak güvenliği standart haline getirip sıkı bir kural değişiklikler yaparak herkesi kendi başına bıraktı işte buna takılıyorsun.
@The VODKA
*Hangi cihazları kapsiyor ve uygulamaları.
Play storede mevcut tüm uygulamaları kapsıyor hangi cihaz firmasını kapsıyor hepsini yani Android işletim sistemi kullanan tüm markaları kapsiyor.
*Aşılabilir mi ?
Tabi ki aşılır bunun için play storeden indirilen veya modlu uygulamalar (modlu uygulama tavsiye etmem) APK dosyasını açarız AndroidManifest.xml içine istediğimiz izni ekler kullanırız.
1-ES File Explorer File Manager
2-MiXplorer
Bu iki uygulama sorununu cözmeye yardımcı olur. Ayrıca root erişimi veren ancak rootlamana gerek duymayan tüm uygulamalar sorununu çözmene yardımcı olur.
Benim de yorumum şu.
Google baktı root olayının yani sistemin hacklenmesine engel olamıyor bide üzerine şirketlerin borsa kayıpları derken şunu yaptı
Kullanıcı ile Cihazı (sistemini) allaha emanet etti

yani ben katı bir politika takılıyorum şayet bir veri sızıntısı veya bir uygulamadan dolayı ihlal söz konusu varsa ortada bunun sebebi 1.kullanici 2.uygulamadir
yag gibi sıyrılmak buna denir işte.