Bizi nasıl buluyorlar-2

Babo1945

Üye
8 Tem 2020
165
44
Dardayım
Herkese kolay gelsin bir kaç hafta önce sormuştum aklıma birşey takıldı:
Bizi IP adresimizden buluyorlar demiştiniz veya Log tutuyorlar
Peki modemi resetlersek bize yeni bir IP verdiği için anonim olma ihtimalimiz var mı?

Şimdiden teşekkürler :))
 

LosT

Yaşayan Forum Efsanesi
5 Şub 2015
8,116
31
-
Olay servis sağlayıcına giderse direk bulurlar. O saatte dakikada saniyede o IP kime aitmiş diye direk çıkartırlar piyasaya.
 
21 Nis 2020
206
20
Bak şimdi sen örneğin xx firmasının internetini almıyomusun,alıyosun kardeşim adresin belli değilmi? belli senin hangi saatte internete girdiğini,ne kadar hangi sitede harcama yaptığını dahi görüyorlar.Yani devlet babadan kaçış yok :)
 

EX

Deneyimli Moderatör
29 Mar 2020
2,010
1,332
Merhaba, modem i resetlemenin Yeni IP den başka faydası bulunmuyor. Bırakılan izler seni ele verecektir. Anonimlik söz konusu değil .
 

Bilinmiyor81110

Yeni üye
14 Ocak 2019
8
2
Evrean
Herkese kolay gelsin bir kaç hafta önce sormuştum aklıma birşey takıldı:
Bizi IP adresimizden buluyorlar demiştiniz veya Log tutuyorlar
Peki modemi resetlersek bize yeni bir IP verdiği için anonim olma ihtimalimiz var mı?

Şimdiden teşekkürler :))

Aslında bir şekilde mümkün o da internet cafe yada bedava internet sağlayan herhangi biryer ama girerken yüzünü kapatarak gitmelisin herseyini gizliyerek

Tahminlerine göre eğer sen gidipde başka bir routerin ip çıkışına sahib bir routera internete baglanirsan o zaman anonim olursun çünkü internet senin adına değil başkasının adına kayıtlı sen sadece kullaniyosun ama bunda bile bulunursun nasilmi?
Emin degilim ama routera giriş çıkıp saatleri log tutuluyor diye tahmin ediyorum illaki ediliyordur logu silmen için yetkiye sahib olmalısın en uzak ihtimal budur gider bir şekilde routeri hacklersin admin yetkisi alıp log dsyasini bulur silersin degistirirsin vs bu yolla giriş çıkışlar belli olmaz(log dosyası değiştirilerek ISP yaniltilabilir ama önlem almışlar diye tahmin ediyorum ama illa bununda bir açığı olucaktir). Şimdi bu en uzak ihtimaldi gerçeğine gelelim kendini gizlersin çünkü logda bağlanma zamaniyla senin giriş saatini araştırıp bulurlar. en uygun ve kullandığım yöntem budur. NOT: mac adresini ve ipv6 yi gizle/kapamalisin ayrıca bu işlem risklidir en mantıklısı ipyi değiştirdikten sonra IPni yakalanmamasini sağlamaktır. ama şimdi IPni değiştirmenin anlamı ne? olucak ipyi bedava vermektense en azından zorlastirarak verirdim.

2. ihtimal kendi ip adres sistemini yapican ama bu çok zor kendi kendine ISP gibi internet yetkisi vermekten bahsediyorumki bu saten illegal halen çözemedim bu konuyu ama eger insanlar kendi anonim ISP sini yapsaydı neredeyse hickimse bulunamazdi çünkü ortada ne ip var ne başka bişi bunun sonucunda İnternet olmazdı. Çünkü herkesin kendi isp'si olacağından herneyse orda biraz 2. ihtimaldi bilgisiz kaldim. Kusuruma bakma. Bir kac araştırmayla duzelticem. mantık aynı aslinda ama içindeki yer farklı herneyse anonim olmaktan çıkıp diğer soruna gelince;
modemi resetliyince DHCP tarafindan local ip adresin degisir wan ip adresim değişti bı ara nasıl olduysa public ip adresin degismez. dolasiyla sen ağ icerisinde ip adresini değiştirmiş olursun. internete cikisda halen aynıdır ip adresin. Ayrıca cafedeki ip adresinle destekleyebilirsin tor agiyla bu sayede gerçek ipn varmis gibi gosterebilirsin.

3. ihtimal benim favorim gibidir ve oyuncağım gibi 4 5 yer belirlersin interneti olan biryerde ağ mesafesine göre sürekli interneti aktarirsin ama bu sana pahalıya mâl olur eğlenceli ve hızlı ama pahalı bunun için bazi hardwarelere ihtiyacın olcak bunu yapmak istiyorsan 2 wifiyi birbirine bağlamayı arastirmalisin yani anlatmaya çalıştığım bir agi taşımak yerine 4 5 yerdeki ağı tek bir ağda toplayıp kendine bağlamak bunlar arasında geçip yapabilirsenki zor internet kafeye gitmeden halledersin ama sorun suki nereye koyacağın cihazları bulunmayan ama kolay erişilen biryer herneyse coğrafi şartlara göre değişiklik gösteriyor yani bu yöntemle iyi bir aği toplarsın ama sorun suki gecikme olur senin uzaklığına göre değişir bu gecikme yakindaydan 2 cihaz gecikmesi sağlarken uzaktaysa 5 cihaz gecikmesi sağlanır bu yüzden ne kadar fazla internet o kadar fazla hizlilik eğer internet baglanti zamanını ayarlardan bu süre şuan baglandigin internet seviyesine girer yani bir cihaza 10 saniyede bağlandı diyelim ki diğer cihaz 9 diğer cihaz 8 azaltirsan saniyeler arası geçişte gecikme olmicaktir çünkü her saniyede bağlantı geliyor bu bir ornekti bunu uygularsan sisteme o zaman olur şimdi ne kullanacağını bilmedgimden bu sayı 5 de olabilir 20 de ama dediğim gibi kolay hızlı baglanirsin evindeki internet gibi ama pahalıya bağlı olur bu sistem eğer bir grubsan önerilir tek kisiysen yapma derim yapcaksanda gecikme olur çünkü paraya göre hız düşer yada yavaşlar bu sistem zor bir sistem ama kullanışlı NOT: eğer kabloluysa olmaz gecikme ama sorun suki evin ile bedava internet saglayacisiyla arana kablo koyucan adam bir şekilde yaparsın kablosuz bağlanır yönlendirme yaparsın ama o kablo illa kopar bozulur yer altında değil çünkü

5. ihtimal tor browser kullanmak tor browser sanildigi aksine sadece .onion uzantılı sitelere girmek için değil anonimlik içinde kodlanmış bir tarayicidir. Bu yüzden tor browserla girilmiş siteler sürekli captcha doğrulaması ister çünkü sürekli ip adresi değişiyor ve sistem bot olarak algılıyor.

6. ihtimal tail OS tail isletim sistemi güvenlik amacıyla kurulmuş bir işletim sistemidir tor tarayıcı güvenligiyken tail bilgisayarın herşeyi için guvenliktir.
daha fazlası için araştırarak bulabilirsin tonlarca makale var :RpS_thumbup: bunlar genelde kullanılıp popüler olanlar :q eğer istersen nasıl yapılacağını gösterebilirim yada nasıl yapılacağını gösteren bir yer gösterebilirim ayni sonuca varıyor :D :mahcup
 
Son düzenleme:
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.