dostum şöyle bir açıklık getireyim c++/c çok zor dillerdir nedeni ise içindeki değişken sayısı çok fazla olmasıdır bir değişkeni başka birşeyde kullanamıyorsun bana kalırsa öncelikle html/css/javascript öğren ama ben kariyer yapmayı planlıyorum diyorsan sana şu 2 dili önerebilirim 1

hyton 2:C# şimdi ise nedenlerini söyleyim sırasıyla
Neden phyton çünkü diğer dillere olanakla daha kolaydır ve nerdeyse herşeyi yapabilirsin kullandıgın çoğu tools bu dil ile yazılmıştır kali'nin içindeki 750 den fazla hack tools bu dil sayesinde yazılmıştır (hepsi değil büyük çoğunlukluğu) ve bu işte eğer yabancı dilin var ise özel şirketlerde iyi paralara çalışabilirsin ama tr şartlarında çalışacaksan bukadar iyi şartlar bekleme çünkü hala ab ülkelerine göre gerideyiz alt yapımız bile berbat durumda askeri ücretten biraz fazla paraya çalışabilirsin gelelim 2.ye
Neden c# çünkü şuan kullanıyor olabileceğin işletim sistemleri C# ile yazıldı windows gibi ve windows için tools lar yapabilirsin kısaca c# öğrenirsen yapamıyacağın hiçbirşey yok açık ve net söylüyorum çok kapsamlı bir dil c++/c ye göre daha kolay olucaktır.iş imkanları söylediğim gibi yabancı dilin var ise özel şirketlerde veyahutta yurtdışında çok iyi paralara çalışıyorsun bir örnek vereyim yt de izledim türk yazılımcı microsoftta çalışıyor adam anlatıyor diyorki senin bütün ihtiyaçlarını onlar karşılıyor bu nedemek oluyor ev kirasını,elektriki,su,ısınma,yeme içme,cep harçlığı ve bunların dışında aldıgın sabit bir maaş var ve bu maaşta gerçekten yüksek bir mebla ve dolar alıyorsun bütün herşeyin karşılandıgı için sen anca kendine o parayla güller bi geçinirsin tr deki taha özer gibi olursun kısacası biraz fazla yazdım fakat inşallah sonuna kadar okursun aklına takılırsa birşey ö.m beklerim