Arkadaşlar hack yapmak için Kali linux eğitim setimi almalıyım yoksa etik hacker eğitimi mi almalıyım.
Merhaba,
Doğrudan Kali Linux eğitimleri genellikle Kali Linux içerisinde bulunan araçları kullanmayı anlatır. Eğer siber güvenlikle ilgili kitap almayı düşünüyorsanız, Türkiye de bulunan çoğu kitap belirli seviyeden sonrasını anlatıyor. Eğer 0'dan başlayacaksanız pek sarmayabilir. Ayrıca bir çok kitabın içeriği eskidi bence. İmkanın varsa yüzyüze eğitim alabileceğin bir kurum veya güncel videolu eğitimleri tercih edebilirsin.
Tavsiyelerim:
1.Başlangıç için hedefinizi belirleyin. Örneğin, web zaafiyetleri veya network zaafiyetleri olabilir. Öğrenme aşamasında konudan konuya atlamak sıkıcı ve verimsiz olabilir.
2.Siber güvenlik için belirli becerileri kazanmak çok güzel. Fakat, bu becerileri yönetmek ve kullanmayı öğrenmek daha önemli. Bundan dolayı başlangıçta sistemin nasıl çalıştığını öğrenmeniz verimli olur.
3. Eğer network üzerine uzmanlaşmak istiyorsanız, tamamen şahsi fikrim amatör telsizci olun. Sınavlarına hazırlanırken kablosuz haberleşmeyi mecbur a'dan z'ye öğreniyorsunuz. Ayrıca bir çok donanım bilgisi elde ediniyorsunuz. (sadece belirtme isteği duydum network zaafiyetleri sadece kablosuz haberleşmeyle kısıtlı değil.)
4. İmkanın varsa öğrenme sürecinde arkadaşlar edin. Beraber öğrenin. Lise dönemlerinde forumdan çok fazla arkadaş edindim. Beraber CTF'lere, hackathonlara katıldık. Bana çok fazla şey kattı.
Öğrenme süreci çok sıkıcı ve motivasyon gerektiren bir süreçtir. Bundan dolayı kendini motive edebileceğin amaçlar belirlersen güzel olur.
İyi forumlar!