Arkadaşlar benim pc windows 10 ben pcyi kali yapıcam win32 disk ile usbye isoyu yazdırdım şimdi napmam gerek biri detaylı bir şekilde anlatabilirmi?
şimdiden teşekkürler
S.a kardeş buyur
USBden işletim sistemi kurmaya başlamadan önce her zaman yapacağımız ilk adım bilgisayarı USBden başlatmanız gerektiğidir.
Bunun için yapmamız gereken bilgisayarı açtığımız gibi F2, F10 veya Delete tuşlarını (bilgisayara veya notebooka göre değişir) kullanarak BIOS ayarları kısmına girmektir.
BIOS ayarlarına girdikten sonra BOOT ayarlarını bulmalıyız ve buradan USB Belleğimizi 1. sıraya getirmemiz gerekir. Bunu da (-) ve (+) tuşlarını kullanarak gerçekleştirebiliriz.
Bazı bilgisayarda bu farklı olabilir (F5-F6 veya U-I gibi). Bunu anlamak için BIOS ekranında sağa veya alt kısma dayalı bilgilerden Changei bulup anlayabiliriz.
USB Bellek bazı anakartlarda Removable, bazılarında USB-Disk olarak gözükür.
Bazılarında ise Removable hiç yoktur yada yapınca çalışmaz. USB belleği göstermenin yolu BIOS içerisinde Harddisk bölümü bulmaktan geçer. Harddiskin altında USB bellek saklıdır. USB Belleği üst sıraya çıkartıp, Boot ekranında Harddiski 1. sıraya getirmemiz gerekiyor. Boot bölümünde Hard Disk Drives seçeneği altında bulabilirsiniz.
USB Belleği Bootta ayarladıktan sonra F10 tuşuna basıp, Yesi seçip entera basıp, kaydedip çıkıyoruz.
Boot ayarları yapıldıktan sonra bilgisayarımız yeniden başlayacak. Eğer doğru yaptıysak CDden veya DVDden önyükleme için bir tuşa basın (Press any key to boot from CD or DVD) gördüğümüz anda klavyeden herhangi bir tuşa basıyoruz. Artık sistem kurulumunuz başlamıştır.