kodlama bilgim 0 nerden başlamalıyım

Helmsys

Ar-Ge Ekibi Kıdemli
16 Mar 2022
1,492
1,653
Lütfen insanların sizi yönlendirmesine izin vermeyin. Her an biri gelip (ki demiş :( )"Pythonla bu işe başlamalısın" diyebilir, demesine kanmayın. Çünkü bu size kendinizi keşfetme fırsatı vermeyecek. Lütfen önce yapmak istediğiniz şeyleri internette aratın. Ardından nasıl yapıldığına bakın son olarak yapılırken ne-neler kullanılmış onlara bakın. Bu adımda öğrendiğiniz şey ilginizi çektiyse bu yolda bir adım atarak o dili öğrenmeye çalışın.

Önce türkçe kaynaklardan başlayın. Zaten zaman ilerledikçe ister istemez ingilizce kaynaklara yöneldiğinizi göreceksiniz. Bu yolda yaşadığınız sorunları dile getirmeye çalışırken hem cümle kurmayı öğrenecek hemde yaşadığınız sorunları ingilizce aratmayı keşfedeceksiniz...

Sürece bağlı kalın
 

Kruvazör

Ar-Ge Ekibi Lideri
28 Mar 2020
1,746
2,568
Wrong Side Of Heaven

The VODKA

Uzman üye
8 Haz 2022
1,331
920
Site oluşturmak Sunucu Yönetmek işleri hakkında
  • HTML = Sitelerin temel yapılarını anlayabilirsin. bu dil olmadan bir web sitesinin nasıl oluştuğunu bilemezsin...
  • JavaScript = Sitelerin sistemlerini oluşturur. Mesela butona tıklayınca uyarı kutusu çıkarmak vb.
  • PHP = Site Hackelemek istiyorsan sitelerin veri tabanları (Bütün Bilgilerin depolandığı yer) üzerinde bilgilenebilirsin. Kendine site açabilirsin. Açmak istersende araya koymadım ama CSS (Sitelerin şekillenmesi, Renkler, Konumlar vb.) öğrenmeni tercih ederim.
Hack Tooları oluşturmak
  • Python = Her işletim sistemini destekler. Ağ üzerinden işlemler yapılabilir ve birden fazla platformda (Oyun yapmak, Site oluşturmak, Dosyaları kontrol etmek) çalışabilir. Exploitler (Sistem açıklarından yaralanan virüsler) oluşturabilirsin.
  • Ruby = Buda önemli bir dildir. Pek bilmiyorum.
  • Bash = Bu dilde ufak Otomasyonlar yazmak için idealdir.
  • Assembly = Shell kodlarını anlaman için ideal bir dil.
  • C ve C++ = Pek bilmiyorum ama Exploit yapabilirsin veya Oyun yaparken'de kullanabilirsin.
Botlar (Yapay Zeka oluşturmak) Çoğunu bilmiyorum. Zaten hepsi birçok alanda kullanılabiliyor. Yukarıda bazılarının açıklamalarını yazdım.
  • Awk, Perl, PHP, Python, MATLAB, Micrasoft.Net, Java JavaScript, Ruby, Cammon Lisp, Haskel, VBscript, LUA
Hepsini öğrenmek zorunda değilsin. Sadece alanına göre araştırma yap. Aklına ne yatıyorsa Internette ve Bu Forumda birçok şey mevcut.
⚠️ Yanlışım varsa kusura bakmayın...
 

Sokrat_ART

Üye
30 Kas 2021
227
204
Antalya
Merhabalar öncelikle hangi dile başlamak isteyeceğinize karar verin temel için kolay diye c# tercih edilir genelde veya trend olarak python düşünebilirsiniz ardından UDEMY üzerinde ücretsiz kurslar mevcut bunlar bir takım temeli anlatıyor. Ardından forum veya internet üzerindeki projeler ile kendinizi deneyebilirsiniz.
 

freebsd

Üye
24 Nis 2020
121
55
html ve css'den başla sonra linux öğren ve python'da biraz kod yaz. ardından javascript'e gir ve html css javascript ile kendine uygulamalar veya tasarımlar yap.
udemy'e sakın girme, vakit kaybetme, udemy diyenlere de uyma, yoksa pişman olacaksın çünkü vakit kaybından ibaret hepsi.
 

Phobos'

Uzman üye
22 Nis 2022
1,744
1,365
Merhaba,

YouTube videoları ile Python'a giriş yapabilirsin.

Bir tane de kodlama hakkında güzel bir kitap almanı öneririm.

Ve online kurslara katıla da bilirsin.

İyi Forumlar...
 

Endarion

Katılımcı Üye
29 Ağu 2021
890
519
Righteous Side of Hell
Python önermiyorum. Evet aşırı kolay bir dil, ingilizce essay yazar gibi kod yazabiliyorsun ama ileride çok daha verimli, çok daha iyi, çok daha stabil, çok daha işine yarayacak diller olduğunu farkettiğinde pişman olacaksın neden bununla zaman kaybettim ki diye. İlla Python gibi bir dille başlamak istiyorsan GoLang'e bir bak.. Katbekat daha iyi Pythondan.
 

'GHOST

Uzman üye
31 Mar 2022
1,387
568
kodlama öğrenmek istiyorum hiç tecrübem yok nasıl başlamalıyım
Merhaba değerli forum üyesi;
Öncelikle kendinize başlangıç için bir alan belirleyin örneğin web developer lik bunun için ilk olarak html css gibi web sayfasının iskeletini ve sitilini oluşturan dilleri daha sonrasında web sitesine dinamiklik katmak için javascript ve sonrasında sunucu taraflı çok güçlü ve karışık olan php dilini öğrenebilirsin. Nesne yönelimli masaüstü vb. için python , c# ile başlayabilirsiniz.
 

MemoryTiger

Katılımcı Üye
8 Mar 2019
446
248
21
Kali Linux
MERHABA DOSTUM
SEN YARDIM AÇAR AÇMAZ GELDİM :)


5aE7rL.png

1MİLYONİSTİHDAM UDEMY TURKCELL İN YAPTIĞI ÜCRETSİZ DERSLER İLE ÖĞRENEBİLİRSİN.

ÖNCELİKLE SANA TAVSİYEM TOOL KULLANMAYI ÖĞREN KALİ LİNUXDAN ( İŞLETİM SİSTEMİ ) BAŞLA HACK İŞLEMLERİNİ FALAN SEVERSEN YAZILIMA İN

EMİNİM Kİ DAHA ÇOK MERAK SARIP DAHA ÇOK ÖĞRENME İSTEĞİN GELİCEK




UNUTMAKİ BİR YARDIM UZAĞINDAYIZ :)

▂ ▄ ▅ ▆ ▇ █ MODERATÖR ASİSTAN █ ▇ ▆ ▅ ▄ ▂
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.