Yazdığım diğer mesajları silip bir mesaj altında topluyorum
Upgrade Etmeye Ne Gerek Var? Bir De get-pip.py Nerede Bulunuyor? Saçma Sapan Bir Yanıt Olmuş. Yardım Merkezi Görevini Yapacağım Diye, Yazmış Olmak İçin Yazmayın Böyle Şeyler.
CacaBey apt-get update mevcut olan paketleri güncel sürümleriyle karşılaştırır , apt-get upgrade güncel olan sürümlere yükseltir. Kısaca böyle açıklayabilirim. get-pip.py ise manuel olarak
https://bootstrap.pypa.io/get-pip.py adresinden yüklenebilir. Ne gerek var upgrade yapmaya? diye sormuşsunuz. Aracı geliştiren kişi de yükleme adımlarının ilk başında
$ apt update && apt upgrade yazmış. O da mı boşuna yazmış? Hayır, muhtemelen yüklerken paketlerin sürümünden kaynaklı herhangi bir sorun olmasın diye. Neticede güncel sürümleri kullanmamız ayıp bir şey değil. Eğer herhangi bir hatam var ise düzeltmenizden mutluluk duyarım. Aracı oluşturan kişinin yazdıklarına bakmak isterseniz
link
Sohex aracı inceledim. python2 ile çalıştırılabiliyor. Öncelikle sende python2'nin kurulu olduğundan emin ol. Terminale python2 yaz ve deneme amaçlı birkaç kod çalıştır. Python2'nin yüklü olduğundan ve çalıştığından emin olduktan sonra pip2'yi yükleyebilirsin. Github'daki yükleme adımlarına baktın mı bilmiyorum ama bakmadıysan önce onları dene. Halen olmadıysa fbi.py'de ufak bir değişiklik yaptım. Exception açıklamasının altındaki try: ile başlayıp sys.exit()'i de dahil ederek silip en başa import requests ekleyip de çalıştırmayı deneyebilirsin. Veyahut python2 kodlarını python3'e çevirip çalıştırmayı deneyebilirsin
https://pythonconverter.com/ Bu siteye fbi.py'nin kaynak kodlarını yapıştır, python3 kodlarını al fbi2.py olarak kaydet ve çalıştırmayı dene istersen. Eğer halen olmadıysa hangi komutu yazdığında hangi hatayı aldığını belirtirsen tekrardan yardımcı olmak için uğraşacağım. Ek olarak araç 2019 yılında yayımlanmış. Aracı çalıştırsan bile işe yarar mı emin değilim. Çünkü github'daki yorumlarına da bakarsan çalışmadığını, hata aldıklarını yazanlar olmuş.