lunix geçiş

keoma_22

Yeni üye
14 Ara 2006
5
0
öncelikle selamlar ve saygılar evet konuşu LINUX GEÇMEK İSTİYORUM
xp den Windows dan bıktım usandım bilgisayardan soğuyacam değişiklikgerek
icon_question.gif
elimde 2 tane linux var bunlar simply mepıs 3.4 , suse 10 sorunşu bigisayrımda 10 GB boş alanvar bu kurulum için yeterlim vede HDD XP İLE BİRLİKTE kullanılabilinirmi KAYNAK LİNKİ VERİSENİZ SEVİNİRİM SAYGILAR bilgisayarı sadece ben kullanmıyorum suse kurdugumda crc error system halted hata verdi allah rızası için bir yardım

BİLGİSAYAR ÖZELLİKLERİ
P4 S33 ANAKART ASUS, 256 DDR RAM , 1.8 GHZ İNTEL İŞLEMCİ ,
DAHİLİ 32 MB EKRAN KARTI HARİCİ 128 MB GEFORCE
 

C0M!S3R-eX

Uzman üye
14 Kas 2006
1,174
27
10 gb yeterli olmayabilir.
genelde 14-16 gb arasında yer kaplarlar...
Ayrıca bilgisayarında çift işletim sistemi olabilir(bende öyle mesela)
 

keoma_22

Yeni üye
14 Ara 2006
5
0
teşekürler bilgilendirdiniz için zaten 40 gb hdd yetmiyor ancak 260 GB YETER BANA EN KISA ZAMAN DA ALACAM
 

C0M!S3R-eX

Uzman üye
14 Kas 2006
1,174
27
tskrlr....güzel calısma....

lütfen mesaj sayınızı yükseltmek için boş mesajlar yazmayınız.
Ortada bi çalışma yok ki!!!
Arkadaşımız yardım istemiş bende yardım ettim...
Forumda bunu sıksık tekrarladığınız göze çarpmaktadır.Lütfen daha dikkatli olunuz...
 

onur06

Yeni üye
1 Ocak 2007
20
0
windows ve linux aynı anda çalısabilirmi yada pc ye yeni kullanıcı acarak sadece o kullanıcıda linux kullanabilirmiyiz.
 
A

Arsenik-tht

Ziyaretçi
iki işletim sistemi aynı pc de çalışır başlangıçta hangi işletim sistemini çalıştırmak istediğinizi sorar sizde seçersiniz.
 

bymxx

Üye
26 Ocak 2007
185
0
BURSA
selam arkadaşlar bende xp den sıkıldığım için pardusa geçtim ve kullanmakta birazda olsun güçlük çekiyorum misal exe dosyaları çalışmıyor biri banada eğer bi ayarı varsa bu ayarları öğretebilir mi?şimdiden teşekkürler
 

armstrong63

Yeni üye
11 Ağu 2009
46
0
İstanbul
öncelikle aynı anada 2 işletim sistemini çalıştırmak için wmware programını kullanabilirsin uzak masaüstü gibi çalışıyor. Bi de ben windows 7 kullanıyorum çok memnunum ama linux tecrübemin de olmasını istiyorum. Ve özellikle de linux'ün özgür dünyasında dolaşmak istiyorum. Ben http://www.inndir.com/program.php?id=21092 deki linux hoşuma gitti. Daha linux te yeni olduğumdan xp ye benzer bir tarz kullanayım dedim başlangıç olarak siz ne önerirsiniz.
 

balik_

Katılımcı Üye
12 Eyl 2007
357
2
eğer linuxu ilk defa deneyecekseniz, bunun belirli aşamaları vardır. aşağıdaki aşamaları takip ederek deneme yaparsanız zorluk çekmezsininiz.

a- ubuntu linux un iso dosyasını aşağıdaki linkten indirip cd yada dvd ye yakınız. bilgisayarı cd den başlatınız. kurulum yapmadan çalışan cd olarak kullanabilirsiniz.

www.ubuntu.com/getubuntu/downloading?release=desktop-newest&mirror=http%3A%2F%2Fmirror.csclub.uwaterloo.ca%2Fubuntu-releases%2F&arch=i386

b- aynı şekilde bir türk dağıtımı olan pardus un çalışan cd iso dosyasını da şağıdaki linkten indirip cd yada dvd ye yakınız. ardından bilgisayarı cd den başlatınız. 5-6 dakika sonra pardus masaüstü gelecektir. istediğiniz gibi kullanın.

https://tik.lat/efVbf

c- slaxın usb diske kurulan versiyonu vardır. flaş belleğe slax kurarsınız bilgisayarı usb disk ten başlatırsız. 2-3 dakika içinde slax linux karşınıxda.

bu konuda bakınz google = "usb diske slax kurulumu"
slaxın usb disk için kurulum dosyası linktedir.

bu usb için https://tik.lat/uBOvV

bu da cd için https://tik.lat/YebO8

d- windowsa virtual box programını kurup, ordan sanal linux kurarsınız. program çılınc linuxu bşlat dersiniz, az sonra linux masaüstü program gibi çalışır. bu iş için vişrtual box programı yanında kuracağınız linuxun iso dosyasına da ihtiyaç vardır. bakınız google= "virtual box linux kurulumu"

e- tüm bunları deneyip linuxu az buçuk keşfettikten sonra bilgisayara ikinci işletim sistemini kurabilirsiniz. bakınız google = "çift işletim sistemi kurmak"

ayrıca merak ettiğiniz birşey olursa boş zamanlarımda yazarım. sizin için virtual box programında nasıl linux kurulur ? sorusunu resimli olarak anlatacağım.

asla pes etmeyin buna değecektir.
 

balik_

Katılımcı Üye
12 Eyl 2007
357
2
windows ve linux aynı anda çalısabilirmi yada pc ye yeni kullanıcı acarak sadece o kullanıcıda linux kullanabilirmiyiz.

aynı anda virtual box programı ile çalışır. tabi çok hızlı olmaz. benim tavsiyem araştırıp çift işletim sistemi kurmak. bilgisayarı yeniden başlatınca hangi işletim sistemi açılsın diye sorar. xp dersen xp açlır, linux dersen linux açılır.
 

balik_

Katılımcı Üye
12 Eyl 2007
357
2
Linuxa yeni geçenler için PARDUS biraz zor olabilir. Bence suse veya redhat la başla.
Kavradıktan sonra pardusa geçersin (yerli malı yurdun malı herkes onu kullanmalı)

bence de pardus daha kolaydır. hem dili de türkçe. diğerlerinde türkçe desteği sınırlı. ilk kullanıcı için pardus çalışan ve sonra kurulan versiyonunu tavsiye ederim.
 

balik_

Katılımcı Üye
12 Eyl 2007
357
2
selam arkadaşlar bende xp den sıkıldığım için pardusa geçtim ve kullanmakta birazda olsun güçlük çekiyorum misal exe dosyaları çalışmıyor biri banada eğer bi ayarı varsa bu ayarları öğretebilir mi?şimdiden teşekkürler

exe dosyaları linuxta çalışmaz.

kullanıdığın linux pardus ise paketlet .pisi uzantılıdır.
kullanıdığın linux ubuntu ve türevleri ise paketler .deb uzantılıdır.
kullanıdığın linux slax ise paketler .lzm uzantılıdır.

yani her linux dağıtımının kendi paketleri vardır. linux dünyasında .exe normal şartlarda çalışmaz.

hemen hemen her linuxun kendi program deposu vardır. başlat programlar dan program deposunu (pardusta pisi- ubuntuda symantec olsa gerek) çalıştırıp ordan istediğiniğz programı seçip kur dersiniz. kendi otomatik olarak kurulur.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.