Neden Linux İşletim Sistemini Tercih Etmeliyiz // Kali Linux Kulübü

Mapzilla

Adanmış Üye
23 Eyl 2016
7,205
13
Kod:
3) Linux işletim sistemi basit arayüzü sayesinde Windows gibi açılması için uzun süreler bekletmiyor bizi . Windowsa oranla 2-3 kat daha hızlı açılıyor

Bu desktop environmenta göre değişir.

Ayrıca Linux operating system değil , kerneldır.
Eline sağlık.
 

TrojKu98

Üye
9 Ara 2017
99
0
streams
hack ile ugraşmıyosanız ubuntu ne alaka hocam kusura bakmayın ama sonradan istediğiniz tüm programları kurabilirsiniz :)
 

ksc10

Katılımcı Üye
29 Ocak 2016
414
2
Burdan
Ellerinize sağlık. Yazıya daha fazla avantajlarını ekler misiniz? Böylece daha kapsamlı olur ve belkide mod arkaşlarımız konuyu sabitler. Örn: Windows'un ext4 desteklememesi ama Linux'un ntfs desteklemesi, Linux'un Live kullanılabilmesi, Linux Live veya normalden Windows dosyalarını görebilmemiz, Linux'ta .exe dosyalarını çalıştırabilmemiz, Linux masaüstü ortamını geliştirebiliyoruz ve en önemlisi Linux'ta çoğu programı Windows gibi internet sayfalarında aramak zorunda kalmıyoruz. Örnek olarak verdiğiniz Linux IS'ler arasına Arch Linux ve daha kolaylaştırılmışı Manjaro'yu serpiştirebilirseniz güzel olur. Sonuçta Arch denediklerim arasında en kararlı Linux İS.
 

siberdrone15

Kıdemli Üye
20 Ağu 2016
4,446
3
Windows 8.1 şu an bilgisayarım boştayken nedense %100 disk kullanıyor. Arayüzde bile kasma yaşıyorum. Windowsu komple silip ubuntu veya pardus ile performans artışı sağlar mıyım acaba?
 

TCCT

Üye
15 Mar 2018
81
0
yazınız linuxa teşvik edici ve sade elinize sağlık hocam aslında windows u ve mac i biraz daha tokatlamak için benim bazı fikirlerim var inşallah ileride konularımın arasında yer alıcak :)
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.