Arkadaşlar merhaba ben pentester olmak istiyorum bildiğiniz gibi bu 2 farklı bir iş 1 siber güvenlik blue tim bir de pentester red team ben bu iş de red team yani pentester olmak istiyorum
fakat google nasıl olunur baktığımda pek de sonuç alamadım sadece 1-2 site den buldum ondada fikirler hedefler farklı.
yani 1.site bana şunları söylüyor
Temel network bilgisi (CCNA seviyesinde),
Orta düzey sistem bilgisi (Linux ve windows),
Sızma methodolojisini biliyor olmak,
Bilgisayar mühendisi veya ilgili bölümlerden olmak (şart değil, nedenini yazının sonunda yazacağım),
Orta düzey linux bash scripting bilgisi,
İleri düzey betik dili biliyor olmak (python veya ruby gibi),
İleri düzey low level programlama bilmek (C/C++ ve assembly),
Temel tersine mühendislik bilgisi,
Temel kriptografi bilgisi,
Firewall/ips gibi güvenlik ürünleri hakkında temel seviye bile olsa bilgi sahibi olmak,
olarak basitçe sıralayabilirim.
bazı yerleri saçma geldi mesela günümüz dünyasında neden assembly öğrenelim ki hiç popüler değil günümüz dünyada çok daha farklı işler de ve nadir kullanılıyor
bu arada bir de siber güvenlik nasıl olunur bunu anlatıyor fakat siber güvenlikte iş daha farklı yani korumak zorunda oldukları için daha fazla bilgi bilmeliler ben temel ccna öğreniyorsam onlar ccnp öğreniyorlar böyle de bir şey varmış ben doğruladım fakat bir de bilen kişiler söylemek lazım.
2.site de arkadaşlar daha doğrusu bga sitesi pentest eğitimi var
https://www.bgasecurity.com/egitim/sertifikali-lisansli-pentest-uzmanligi-egitimi/
oda bu arkadaşlar şimdi ben bunlara çalışsam pentestci mi olurum yani işinde iyi biri olmak istiyorum pentest tarayıp geçmek değil ki.
arkadaşlar farklı farklı siteler de farklı farklı hedefler var ben hangisine uyuyum bir de siz söyleseniz günümüz dünyada nasıl pentester olmalı nelere çalışmalıyım
fakat google nasıl olunur baktığımda pek de sonuç alamadım sadece 1-2 site den buldum ondada fikirler hedefler farklı.
yani 1.site bana şunları söylüyor
Temel network bilgisi (CCNA seviyesinde),
Orta düzey sistem bilgisi (Linux ve windows),
Sızma methodolojisini biliyor olmak,
Bilgisayar mühendisi veya ilgili bölümlerden olmak (şart değil, nedenini yazının sonunda yazacağım),
Orta düzey linux bash scripting bilgisi,
İleri düzey betik dili biliyor olmak (python veya ruby gibi),
İleri düzey low level programlama bilmek (C/C++ ve assembly),
Temel tersine mühendislik bilgisi,
Temel kriptografi bilgisi,
Firewall/ips gibi güvenlik ürünleri hakkında temel seviye bile olsa bilgi sahibi olmak,
olarak basitçe sıralayabilirim.
bazı yerleri saçma geldi mesela günümüz dünyasında neden assembly öğrenelim ki hiç popüler değil günümüz dünyada çok daha farklı işler de ve nadir kullanılıyor
bu arada bir de siber güvenlik nasıl olunur bunu anlatıyor fakat siber güvenlikte iş daha farklı yani korumak zorunda oldukları için daha fazla bilgi bilmeliler ben temel ccna öğreniyorsam onlar ccnp öğreniyorlar böyle de bir şey varmış ben doğruladım fakat bir de bilen kişiler söylemek lazım.
2.site de arkadaşlar daha doğrusu bga sitesi pentest eğitimi var
https://www.bgasecurity.com/egitim/sertifikali-lisansli-pentest-uzmanligi-egitimi/
oda bu arkadaşlar şimdi ben bunlara çalışsam pentestci mi olurum yani işinde iyi biri olmak istiyorum pentest tarayıp geçmek değil ki.
arkadaşlar farklı farklı siteler de farklı farklı hedefler var ben hangisine uyuyum bir de siz söyleseniz günümüz dünyada nasıl pentester olmalı nelere çalışmalıyım