Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Sanırım ne işe yaradıklarını bilmiyorsun.Çok duydum ne işe yaradıklarını da biliyorum fakat aklımda ki soru şu bu ikisi site mi yoksa program mı?
öğrenecek çok şeyim var hocam bilgilendirdiğin için çok teşekkür ederim.Sanırım ne işe yaradıklarını bilmiyorsun.
1. İkiside ne rat ne program (terim olarak)
RAT = Remote Access Trojan yani hedefin bilgisayarını saldırganın kontrol etmesini sağlayan aynı zamanda genelde backdoor açan (yani kalıcılık sağlayan bilgisayar kapansa bile kendini Start Up'a ekler ve bilgisayar her yeniden açıldığında kendini yeniden başlatarak süreklilik sağlar) kötü amaçlı bir yazılımdır. Bildiğimiz bir virüstür. En popüler örneği ise herkesinde kullandığını düşündüğüm DarkComet RAT'tır.
SQL = Programlarda veri depolamak ve veri işlemek için kullanılan bir 'programlama dilidir'
Fakat SQL ve RAT'ı sorman garip geldiği için SQL injection'ıda sormuş olabileceğini düşünüyorum. Oda web sitelerde kötü amaçlı SQL ifadelerinin yürütülmesini mümkün kılan bir saldırı türüdür yani çok detaylı bir açıklamaya gerek yok çünkü forumda tonlarca var.
Abi bu aralar daha aktifsin sanki. Fark etmedik değilSQL, ilişkisel veri tabanlarında (RDBMS) kullanılan bir sorgu dilidir, data engineering, DBA, data analysis, data science gibi alanlar ile uğraşan insanlar kullanır ve kullanmaları beklenir.
SQL ile veri tabanından veri çekebilir, ekleyebilir, analiz edebilir, dataların ortalamalarını hesaplayabilir, dataları join'leyip, gruplayabilirsin gibi gibi. rat ise pek ilgilendiğim bir şey değil; sanırım günümüzde sağlamını bulmak, varsa bilse ucuzunu bulmak zor.
Abi bu aralar daha aktifsin sanki. Fark etmedik değil![]()
SQL de RAT da bir site değil tamamen farklı kavramlarÇok duydum ne işe yaradıklarını da biliyorum fakat aklımda ki soru şu bu ikisi site mi yoksa program mı?
SQL (Structured Query Language)Çok duydum ne işe yaradıklarını da biliyorum fakat aklımda ki soru şu bu ikisi site mi yoksa program mı?