Turkhackteam Siber Atak (Hacking/Deface) Eğitimi Projesi Hk.

Zeze01

Yeni üye
27 Kas 2019
25
0
Bu etkinliği düzenleyecek olan herkese teşekkür ederim, katılacak arkadaşlarıma da başarılar dilerim. Sabırsızlıkla bekliyorum :umutlu
 

M3m0ry

Kıdemli Üye
3 Haz 2017
4,410
128
3
xD
Böyle bir fırsat çok nadir bulunur. Gerçekten öğrenmeye niyeti olanların kesinlikle katılması gerekiyor.
 

Veteran 7

El Patrón
26 Ara 2011
11,501
12,881
Projeyi Aralık ayında başlatıyoruz ekibim ile. Konuyu önümüzdeki günlerde kilitleyeceğim, kilitlemeden önce son soru/öneri v. b. iletileri konu altından alabilirim.
 

META

Kıdemli Üye
15 Mar 2017
2,758
2,128
root@M3TA~#
Elinize böyle fırsat geçmez... İyi düşünün. Sıfır bilgim ile bu foruma girdim şuan mensubu olduğum THT incisi Anka Red Tim'deyim bu foruma çok şey borçluyum :)
 

bil4derim

Üye
9 Tem 2020
105
0
İzmir
eğitim başlamadan basit bilgi testi yapılmalı ve forum aktifliği göz önünde bulundurulmalı.
defalarca online eğitimlere katıldım ölü öğrenci eğitimi boşa çıkarıyor. buna izin vermeyin
saygılar
 

white shade

Uzman üye
24 Eki 2014
1,832
13
Mars
Düşünceleriniz gerçekten çok güzel. Ancak bu düşünceyle yola çıkan YouTube kanalları ve yine şahsi eğitimler üretip satan onlarca kişi var.

Bence tüm bunların eksik iki noktası var.
1-) Tekniklerin çok eski sistemlerde uygulanabilir veya test edilebilir olması.
2-) Ezberci mantıkla öğretiliyor olması.

Herhangi bir açıklı makine üzerinde ssh servisini exploit etmeyi anlatan bir video çekilip alın size hack deniliyor. Ben buna eğitim demiyorum. Güncel sistemlerin nasıl hack edilebileceği, exploit geliştirme aşamalarının nasıl olabileceği ve yine eğitim sırasında araç kullanmaktan çok amaca uygun araçların nasıl yazılacağı gibi bilgilerin verilmesini daha uygun buluyorum. Artık eğitimlerde sabit mantıklar var. Msfconsole dan seç bir exploit sonra run yazıp sisteme gir bilgisi heryerde var. Açıkçası bulduğumuz bir açık için met@asplot'e uygun bir exploit yazmayı anlatan bir türkçe kaynak yok. Madem bu işin gözde platformlarından biriyiz ki buna katılıyorum da, o halde balık vermekten çok balık tutmayı öğretin.

Yardım merkezini takip ediyorum sürekli bir şekilde ve hala açığın neye denildiğini, kendi exploitlerimizi nasıl yazabileceğimizi daha doğrusu bu işin felsefik boyutunu bilmiyor çoğu üye. Bunun için kimseye kızmıyorum, sadece eğitimlerin içeriklerinde bu işin felsefesi nedir, nasıl oluyorda birinin aklına tırnak gönderip hata mesajından açık olduğunu anlamak geliyor bu ve benzeri şeylerin öğretilmesini istiyorum. Hele ki defansif bir eğitimde kötü niyetli kişilerin önünde olmamızı sağlayacak bilgiler verilmeli.

Tabii herşey hazır sistemi hacklemek değildir, yazdığımız programların nasıl daha güvenli olabileceğini yani güvenli kod yazmanın ne demek olduğunu da içermeli eğitimler. Şahsen bu platforma yakışan eğitim içeriklerinin bunlar ve daha fazlası olması gerektiğini düşünüyorum.

Bu işin önemli noktalarından biri olan tersine mühendislik konusunun içeriğinde 'nasıl korunabiliriz' başlığı da olmalı. Daha açık konuşmak gerekirse ordan burdan bulunan teknik ve programlardan ziyade duruma göre kendi metotlarımızı ve programlarımızı nasıl yazmalıyız bunlarında olması sağlam bir eğitim ortaya çıkartır.

Eğitmenlere şunu sormak istiyorum; Udemy ve Youtube gibi mecralarda bulamayacağımız nitelikte kaliteli içerik üretebilirler mi?
Bu soruya hayır cevabı geliyor ise daha çok çalışmalıyız, evet geliyorsa işte bu gözde bir platform olduğumuzun kanıtıdır.

Hepimize hayırlı olsun, inşallah istenilen başarı elde edilir ve bir adım daha ileri gideriz. :)
 

Rozz

Uzman üye
19 Ağu 2019
1,386
47
Eğitim temel ve dandik açıklarda ziyade owaps 10 veya daha bilinmeyen çeşitli açıklardan oluşacaksa ve eğitim sırasında herhangi bir illegal faliyet yaptırmayacağınızı (İllegal faliyetten kastım sizin yönetmediğiniz veya izin almadığınız herhangi bir sistemde açıkları sömürmemizi istemeyeceğinizi) taahhüt ederseniz böyle bir projeye katılmayı isterim.
 

Roviend

Katılımcı Üye
29 Şub 2020
302
8
૨&#945
Önümüzdeki hafta olmaz ise (üniversiteliler için vize haftasına denk geliyor) şahsen katılım sağlamayı, çok isterim.Bu eğitimin sonunda bence ödül verilmesine bile gerek yoktu.Çünkü alınan eğitimin zaten başlı başına bir ödül niteliğinde olacağını düşünüyorum.Bu da işin tatlı kısmı olmuş :))
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.