Yapay zeka asistanı yapımı #2
Daha önce birkaç yapay zeka modeli geliştirmeyi denemiştik görmeyen varsa aşağıdaki konulardan gidebilir;
Yapay Zeka Asistanı Yapımı
Yardım Merkezi Yapay Zeka Asistanı
bu gün daha gelişmiş farklı bir yöntem kullanarak bir yapay zeka modeli nasıl yapabiliriz ona bakalım bu yöntem yine daha önce kullandığımız yöntemlerdeki olduğu gibi herhangi bir kodlama bilgisine sahip olmanıza gerek kalmadan bir yapay zeka modeli geliştirmemizi sağlayacak dikkatli bir şekilde bakarsanız herkes yapabilir bu yöntemle.
Öncelikle Langflow | Low-code AI builder for agentic and RAG applications adresine girelim yapay zeka modelimizi buradan geliştireceğiz hesap oluşturmanız gerekli veya github ve google hesabınızlada giriş yapabilirsiniz
Giriş yaptıktan sonra görselde de gördüğünüz gibi karşımıza hazır kullanabileceğimiz veya kendimiz sıfırdan bir akış oluşturmamızı sağlayacak bir menü gelecek biz buradan boş akışı seçerek devam edelim ama siz isterseniz hazır akışlar üzerinde düzenleme yapabilirsiniz
Gördüğünüz gibi boş bir şema karşımıza geldi burada sol taraftaki bileşenler menüsünden yararlanacağız
Girişler kısmına girerek sohbet girişini seçelim ve sürükleyerek boş alana bırakalım daha sonrada girişlere karşılık olacak bir çıktılar seçeneklerine girelim ve bir sohbet çıktısı ekleyelim daha sonra her iki kutunun yanında yer alan mavi noktalar yardımı ile iki eklediğimiz kutuyu birbiri ile bağlayalım
Şuanda yapay zeka asistanımızın giriş ve bir çıkışı var fakat içerisinde herhangi bir data base yada veri alacağı bir kaynak olmadığından sadece sizin yazdığınız metni karşınıza çıkartacaktır peki burada ne yapabiliriz ?
Az öncede konuştuğumuz gibi sol taraftaki bileşenler menüsünden modelleri kısmını bulalım ve istediğimiz herhangi bir yapay zeka modelinin alt yapısını seçelim ben daha önceki modellerde kullandığımız google gemini üzerinden devam etmeyi istiyorum siz isterseniz diğer modellerin alt yapısını da kullanabilirsiniz google gemini alt yapısı için gerekli kutuyu ekledikten sonra buradan kullanmak istediğiniz yapay zeka modelinin sürümünü seçelim ve api anahtarını girelim api anahtarınız yoksa kullandığınız yapay zeka modelinden alabilirsiniz bunu nasıl alabileceğinizi bir önceki konuda göstermiştim daha sonra kutuların bağlantılarını yapalım ve devam edelim
Sol üst kısımda yer alan playground butonuna tıklayalım ve herhangi bir metin yazalım bakalım tepkisi nasıl olacak
Gördüğünüz gibi merhaba yazdım ve Merhaba! Nasıl yardımcı olabilirim? Şeklinde bir geri dönüş yaptı google gemini alt yapısını kullanarak yazdıklarımıza tepki veriyor
Peki gelelim ses dosyaları üzerinde neler yapabiliriz birde ona bakalım burada kullanacağımız alt yapı ücretli fakat deneme amaçlı 50 kredi veriyor öğrenme dışında başka amaçlarınız varsa satın almanız gerekebilir ama öğrenme sırasında gayet yeterli olacaktır çalışma alanını oluşturmadan önce AssemblyAI | AI models to transcribe and understand speech adresine girelim ve kayıt olarak deneme amaçlı ücretsiz 50 kredi kullanma hakkımızı alalım Kayıt olup 50 kredilik apı anahtarımızı oluşturduktan sonra tekrar çalışma alanımıza dönelim ve sıfırdan bir alan oluşturalım ve modeller bölümünden AssemblyAI Start Transcript modelini çalışma alanımıza sürükleyelim ve çıkan yere az önce aldığımız api anahtarını yapıştıralım daha sonra yazıya dökülmesini istediğiniz ses dosyasını yükleyerek devam edelim youtube üzerinden rastgele bir müzik indirdikten sonra yüklererek devam edelim
Daha sonra yine modeller kısmından AssemblyAI Poll Transcript modelini ekleyelim orayada api anahtarımızı girelim ve iki kutu arasındaki bağlantıyıda yapalım ve çalıştırmaya hazır duruma getirelim
çalıştırdığımızda sesi metine çevirecektir modeller bölümünden diğer yapay zeka alt yapılarını kullanarak çeşitli çalışmalar yapabilirsiniz yapabileceklerinizin neredeyse sınırı yok denebilir bir sonraki konuda görüşmek üzere …