Bröve almak için kaç takla atacağız? Öyle bir şey olmaz ama "hak yenmiyeceğinin" garantisi var mı? Bröve almak için neler gerekli? Kendimizi nasıl kanıtlayacağız, nasıl göstereceğiz?
Bu sorularım cevaplanırsa sevinirim...
Tegin
Madem sordunuz, var olan tüm bröveler için bu soruyu yanıtlayalım.
"Tasarımcı", bu bröve, grafik tasarım bölümlerinde aktif ve "kaliteli" çalışma yapan üyelere verilecek. Grafik Tim'deki arkadaşlar liderlerine sunduktan sonra lideri de onay verirse bröve takdim edilecek.
"Yardımsever", Yardım merkezi'nde uzun vadeli yardım içerikli postlar atarak üyelere yardımcı olan üyelere verilecek. Bu postlar başta sağma olmayacak tabiki de, uygun görülen üyenin postları incelenir, ona göre de ortak kararla aynı şekilde verilir.
"Geliştirici", AR-GE bölümlerinde kendini kanıtlamış üyelere verilecek, gerekli şartlar brövenin alt kısmında yazıyor. Diğer brövelere nazaran takla atmanız gerekebilir, hesap makinesi yazmak ile bu bröve verilmeyecek, ortaya kullanılabilir bir proje sunan üyelere taktim edilecek, işin inceliklerini AR-GE'deki arkadaşlara sorabilirsiniz.
"Researcher", bu bröve biraz daha geniş çaplı. Siber Güvenlik, web & server g. denilince akla bir sürü konu geliyor, ctf, bug bounty vs. Tabi bu saydığım iki alan için bile oldukça zaman öldürmek gerekiyor, bu bröveyi kapmak için de geliştirici brövesine yazdığım şey aynen geçerli. Capture The Flag, CYBER SECURİTY kategorilerinde çalışma yapan üyelere takdim edilecek.
Yanlış anlaşılmasın her bröve emek istiyor, hepsinin ince işçiliği var tabiki de ancak bazıları cidden emek istiyor ve bu emeği gösteren kişiler bröveyi de alıyor aynı zamanda. Burada bröve sadece 1 hedef, maksat kendinize ve foruma bir şeyler katmanız. Emin olun şu vakitten sonra "eline sağlık" postları atmanız hem yönetimin hem de sizin zamanını çalar, bunun yerine yararlı işlere yönelmek en doğrusu olacaktır.
"Öyle bir şey olmaz ama "hak yenmiyeceğinin" garantisi var mı?" yukarıda da her bröve için söylediğim gibi ortak karar alınacak, 1 kişinin fikri değil, ortak karar sunulduktan sonra bröve taktim edilecek veya edilmeyecek.
İyi forumlar..