Eleştirileriniz gayet tutarlı bu forum bizim kutsalımız sayılır. Son yıllarda bir çok forum ilginin azalması ve kadroların zayıflaması ile birlikte kapatılmak zorunda kaldı. Bunu göze alırsak forumu 20 senedir hayatta tutmayı başaran, rütbesinden bağımsız atılmış bir taşı dahi olan herkes başımızın tacıdır. Bugün çalışan arkadaşlar da eminim bahsettiğiniz gibi forumu canlandıracak aktivitelerde bulunmaya isteklidir. Fakat burada odada oturan fili görmemiz lazım;
Her şeyden önce insan kaynağı probleminin çözülmesi gerekiyor. Yöneticilik yaptığım dönemde böyle bir problemimiz yoktu, aktif üye sayımız fazlaydı ve bu sayede yapılan yönetici alımlarında bir çok timi asistanla doldurabilecek güce sahiptik. Durum böyle olunca sistem kendince işliyordu. Rütbelerin bir ağırlığı ve kendine has sorumlulukları vardı. Bir üst rütbede eksiklik veya ihtiyaç olmadıkça terfi verilmezdi. Rütbeli insanlara saygı ve hayranlık duyardık. Çünkü gerçekten emek verilmiş olduğunu gözlerimizle görüyorduk. Yönetim kadrosunda resmen taptığımız efsane isimler vardı. Bu insanlarla beraber bir şeyler yapıyor olabilmek bizim için çok büyük bir motivasyon kaynağıydı.
Forumun enerji kaynağı üyedir. Yapacağınız projelerde buna odaklanmalısınız. Ama 3 kişiye CTF yapmanın veya eğitim vermenin hiç bir anlamı yok. Üniversitede bile 45 kişilik bir sınıfta 5-10 kişi işe yarar karakterlere dönüşüyor. 50 üyeden 5 tanesi asistan olur bunlardan 2 tanesi yapabilir. Elinizde bu kadar bile insan gücü yoksa tabi ki topluluğun kalitesi düşer. Mazot olmadan yarışa girmenin anlamı yok. Lütfen enerjinizi yanlış şeylere yönlendirip vakit kaybetmeyin. Bu konuda bir kaç tavsiye vermek isterim;
Sitede aktif zaman geçiren üyelerin gelebilmesi için;
- Üye kayıtları sürekli açık olmalı
- Teknik açıdan mümkünse paylaştığınız içerik üye olmayanlara kilitlenmeli
- (sitede yardım merkezine konu açmak dışında üye olmanızı gerektirecek hiç bir durum yok. )
- (forumlarda görülen link/resim görememe, postun devamını görememe gibi engeller konulmalı)
- Popülist içeriklere ehemmiyet verilmeli (hit aldığı ortaya çıkan içeriklerin üzerine gidilmeli ve araştırılmalı)
- Geçmiş/yeni üyelerle topluluk etkinlikleri yapılmalı (oyun olabilir,toplantı olabilir,eğitimler olabilir)
- Discord sunucusu hiç Tht hissettirmiyor. Alakasız olmuş. Topluluk için çok önemli bir araç profesyonel özen gösterilmesi gerekir. Forumdaki gibi hiyerarşi ve rütbelere sahip olması gerekir. İnsanları ve arkadaşlarını foruma kazandırabilir.
Fazla uzatmamak adına gayet aşikar olan şeylerden bahsetmiyorum. Genel olarak üye kazanmaya çalışmalıyız. Tht'yi bugün hala hayatta tutmaya çalışan yönetimdeki arkadaşlarımıza sitem amaçlı değildir. Aksine emeği geçen herkesi tebrik ederim. Bu konulara dikkat çeken saygıdeğer arkadaşımıza da teşekkür ediyorum. Okumaya zahmet edenlere sevgilerimi iletiyorum, iyi günler