Merhaba, henüz 1 gün bile olmadan yaklaşık 100 mesaj ve 6k+ görüntüleme aldığına üye ve yöneticilerden gelen yorumlara istinaden haklılık payımın olduğumu değerlendiriyorum. Bu bağlamda artık admin grubundan gelecek (
@KaptanTR ,
@Mirliva ,
@Reiɴα ,
@'Adige ,
@Admin (kral aktif oluyor mu bilmiyorum),
@Baysal ) aksiyonları takip etmek istiyoruz..
6 admin etiketledim çünkü diğerlerinin gerçek kişiler olmadığını, forum tarihinde o hesap veya kişilerin hiç admin olmadığını gökten zembille indiğini veya başka kişilere ait multi üyelikler olduğunu değerlendiriyorum.
Eleştiriler ışığında;
Yapılan düzenlemeler yerine göre katı olacak olsada, üyeler veya alt yönetimden "ya kardeşim keyfimizi neden kaçırıyorsun" tadında yorumlar gelecek olsada gelecek yıllara bu forumu sağlıklı şekilde taşıyabilmek amacıyla sert önlemler alınması gerektiğini düşünüyorum.
-Alıntı, daha önce açılmış, artık 101 seviyesinde kalmış konu başlıklarının yasaklanmas, Eline sağlık türevi vasıf taşımayan mesajların engellenmesi ve bunun yerine
Beğen butonunu kullanmaya taşvik edilmesi..
-Forum siber güvenlik mi yoksa hack alanında mı faaliyet gösterecek bunu kararlaştırarak buna istinaden;
- Hack olarak devam edecekse gövde gösterisi bölümünün kuralları sertleştirilmeli, gerekirse yılda 1 konu açılmalı ama kaliteli olmalı.
- Siber güvenlik alanında devam edecekse gövde gösterisi ve alt alanı veri girişine kapatılmalı. Moderasyon, sosyal medya ve yazılım ekibi haricindeki yönetim grupları tek çatı altında birleştirilik CTF takımı oluşturulmalı. Kademeli olarak yetersiz görülenler kendini geliştirmeye zorlanmalı, geliştiremeyen kişiler rütbesi veya ünvanı ne olursa olsun yönetimden çıkarılmalı ( görüyorum ki iş yapmadığı halde adam eksikliğinden çok hızlı şekilde terfi edenler olmuş, çürüme bu tarz liyakatsız işler sonucunda ortaya çıkar, gerekirse ekip/tim lidersiz kalsın, lider iş raporlamak ve admine hesap vermek dışında bir iş yapmıyor, altındaki adamlardan veya diğer üye gruplarından daha bilgili birisi olmadığı sürece birisinin lider olması en küçük hatasında yönetimi/forumu komik duruma düşürüyor)
- CTF platformuna ağırlık verilmesi, ctf ekibinin bu platform için gerekirse alıntı sorular ile sürekli güncellemesi.
- Online ve offline olarak yapılan yarışmalara imkanı olanların katılımını teşvik etmek, tryhackme, htb gibi platformlarda topluluk adı ile aktif rol almak..
-Siberatay yapısını düzeltmek veya yapı ile forumun bağını tamamen ortadan kaldırmak, yeni sosyal medya hesapları oluşturmak. Ağırlıklı olarak Twitter, linkedin, telegram üzerinde yayın yapmak. Forumda açılan, konulardan veya eski konulardan kaliteli olanları bu ortamlarda düzenli olarak paylaşım yapmak. Trafiği discord, telegram gibi ortamlara taşımak, sohbeti buralardan sağlamak yerine buraları sadece duyuru platformu veya canlı eğitim, yalnızca sesli sohbet platformu olarak kullanılmalı.
Sonuç olarak; Artık eleştiriler ve öneriler yazıldığına göre sırada adminlerin kısa sürede toplantı yapması ve biz üyeleri aydınlatması gerekiyor. 6 kişiyi telegramda bir araya getirmek zor olmasa gerek.. Telegram yoksa adminlere ait halen duruyorsa
egzotik bir adı olan odaya konu açıp altında eski usül tartışmakda bir çözüm